تبلیغات
ولاردشت: گیاهان دارویی، پزشکان بی زبان - خواص انار

خواص انار

سه شنبه 20 اردیبهشت 1390 09:15 ب.ظ

نویسنده : احمد قزوینی
ارسال شده در: درختان دارویی (میوه، پوست، ریشه) ،

خواص انار


انار با نام علمی(punica granatum) یک درختچه به طول 5-8 متر، با برگهای براق، کشیده و باریک، گل های قرمز با قطر 3 سانتی متر و میوه هایی شش گوش و کروی به قطر 7-12 سانتی متر با پوست قرمز و یا زرد، چرمی و دانه های فراوان میباشد.

انار بومی ایران و هند میباشد و از 4000 سال قبل از میلاد نیز مورد استفاده قرار میگرفته است.

مصرف انار از ایران به هند، واز آنجا به آفریقای شمالی و چین و سپس به اروپا و امریکا گسترش یافت است.

واژه انگلیسی انار(
pomegranate) از زبان یونانی به معنی "سیب پرهسته" برگرفته شده است.
 
1-مرغوب ترین انار جهان در کاشان، ساوه و یزد ایران کشت میگردد.

2-مصریان باستان همراه با انار دفن میشدند. بابلی ها اعتقاد داشتند خوردن دانه های انار قبل از پیکار آنها را شکست ناپذیر میسازد.

3-در قرآن 3 مرتبه نام انار ذکر شده است. در اسطوره های یونان نیز از انار یاد گردیده است.

4-بزرگترین تولید کنندگان انار به ترتیب ایران، قزاقستان، اسپانیا و امریکا میباشند.

5-طعم انار بسته به نوع و درجه رسیده بودن آن از شیرین وملس تا ترش متغیر است.

6-انار بصورت میوه تازه، آب انار، کنسانتره انار و رب انار عرضه میگردد.

7-دانه های انار 52 درصد وزن کل میوه انار را تشکیل میدهند.

8-یک انار متوسط به مقدار 3/4 فنجان دانه انار و 1/2 فنجان آب انار تولید میکند.

9-آب انار باعث لکه دار شدن لباس میگردد. لک های ایجاد شده تنها با سفید کننده قابل رفع میباشند.

10-آب انار به عنوان یک رنگ طبیعی برای الیاف غیر سنتتیک بکار گرفته میشود.


ارزش تغذیه ای یک انار متوسط به وزن 107 گرم


کالری                         80

چربی                         0.5 گرم

آب                            85 گرم

کلسترول                     0

کربوهیدرات                15 گرم

پروتئین                      1 گرم

سدیم                        4 میلی گرم

پتاسیم                      260 میلی گرم

فیبر                          1 گرم

ویتامین
C                  4 میلی گرم

آهن       0.5                         میلی گرم

ویتامین های
B            0.3 میلی گرم

کلسیم                      7 میلی گرم

انتخاب و خرید انار

1-هنگام خرید انارها را بلند کنید و وزنشان را احساس کنید. هرقدر میوه انار سنگین تر باشد بهتر است.

2-پوست انار باید نازک، سفت، براق و فاقد ترک خوردگی باشد.

 

نگهداری انار

انار تازه در دمای اتاق (در محل تاریک و خنک) تا یک هفته قابل نگهداری است.انار قاچ خورده درون یخچال تا 2 هفته قابل نگهداری است.دانه های انار را میتوان درون یک ظرف دردار تا 6 ماه درون فریزر نگهداری کرد.

نحوه دان کردن انار






1-تاج انتهایی انار را جدا کنید. 2-به آرامی پوست انار را چندین برش قطری بدهید. 3-انار را درون یک کاسه آب به مدت 5 دقیقه بخیسانید. 4-انار را زیر آب نگه داشته و دانه ها را از پوست و پرده های سفید رنگ جدا کنید. دانه ها به ته ظرف رفته، و پوست و پرده ها روی آب شناور خواهند شد. 5-پوست و پرده ها را از روی سطح آب بر دارید. 6-دانه ها را درون صافی و یا آبکش ریخته و آب آنها را بگیرید. سپس با یک دستمال تمیز آنها را خشک کنید.




دیدگاه ها : نظرات
آخرین ویرایش: - -