تبلیغات
ولاردشت: گیاهان دارویی، پزشکان بی زبان - درمان سرطان با هندوانه کوهی کجور

درمان سرطان با هندوانه کوهی کجور

یکشنبه 27 مهر 1393 12:53 ب.ظ

نویسنده : احمد قزوینی
ارسال شده در: گیاهان دارویی (برگ، گل، ریشه) ،
ارومیه/
باردهی هندوانه كوهی در پلدشت از اوایل تیرماه آغاز و تا پایان شهریور ادامه دارد و همه ساله علاقه مندان طبیعت از شهرستانهای مختلف در این فصول در دشتهای این شهرستان به جمع آوری این محصول می پردازند.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران ارومیه هندوانه کوهی كه در زبان تركی به داغ قارپوزی معروف است، از جمله گیاهانی است که علاوه بر زیبایی ظاهری و استفاده خوراکی، یكی از گیاهان داروئی طبیعت پلدشت بوده و برای درمان برخی عوارض و بیماری ها نیز بسیار موثر است.

بالا بردن مقاومت بدن در برابر سرما خوردگی،خاصیت ضد نفخ، تحریك و تقویت كبد و ضد عفونی كردن كلیه از جمله خواص داروئی هندوانه كوهی است، کال و نرسیده این گیاه برای تهیه ترشی به کار می رود و انواع بزرگتر آن به شکل خام و به عنوان میوه مصرف می شود، همچنین دانه های آن به رنگ سیاه بوده و محتوی شکمی آن قرمز رنگ است.

شپله یا هندوانه کوهی یا کاپاریس یا هندوانه ابوجهل یا گلک، برگهای متناوب منقسم، لوبهای متعدد دندانه دار پوشیده از تار و دارای ظاهری به رنگ مایل به سفید در سطح تحتانی پهنک دارد، از کناره برگهای آن پیچکهایی خارج می شود که موجبات اتصال گیاه را به تکیه گاه فراهم می سازد. گلهای آن دارای وضع منفرد و بر دو نوع نر و ماده بر روی یک پایه است.

میوه این گیاه دارای خاصیت مسهل قوی است، در موارد ضعف اعمال روده و بیماریهای کبدی به کار می رود؛ از خواص مهم دیگر این گیاه، اثر ضد ویروسی، میکروبی و ضد سرطان آن است، نتایج تحقیقات حاکی از آن است که عصاره تام گیاه هندوانه ابوجهل ممکن است برای مهار رشد و از بین بردن برخی از سلول‌های سرطانی نظیر حنجره، موثر باشد.

هندوانه کوهی مسمومیت ها را بر طرف می کند

تحقیقات اخیر نشانگر آن است که مصرف گیاه هندوانه ابوجهل همراه با اشعه رادیو اکتیو دارای اثرات متوقف کنندگی در رشد تومورهای سرطانی بوده و در سالهای اخیر پودر گیاه هندوانه ابوجهل به عنوان ترکیب درمان کننده بیماری‌های قند و دیابت مصرف می‌شود.

این گیاه پر خاصیت در مدیترانه، هند، سیلان، و شمال آفریقا پرورش می یابد و در ایران نیز در لرستان، فارس، کرمان، بلوچستان، کویر لوت و یزد، خراسان به صورت وحشی می روید، همچنین در مناطق کویری، خاکهای قلیایی و شور به خوبی رشد کرده و مقاومت زیادی به تنش آب و شوری دارد.

نام علمی این رستنی محلی capers است که در کوه ها ، ارتفاعات، تپه ها و تاکستان های منطقه آذربایجان غربی می روید و به آن «داغ قارپوزی» (به زبان ترکی) و «خیاروک»(به زبان کردی) نیز می گویند.

این محصول صادراتی اگر با سرکه و عسل در هم آمیخته شود، پادزهری قوی برای بیشتر مسمومیت ها به شمار می رود. همچنین این گیاه کبد را تقویت می کند و درد دندان را تسکین می بخشد ضمن اینکه ریشه آن از بخش های دیگر مفید تر و پر خاصیت تر است./س




دیدگاه ها : نظرات
آخرین ویرایش: یکشنبه 27 مهر 1393 12:55 ب.ظ